ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ


Ο Δήμος Γρεβενών μοίρασε 250 ειδικά φτυάρια αποχιονισμού την Πέμπτη 15-1-2009.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών σε ανακοίνωση του εξέφρασε τη σταθερή θέληση του Δήμου να είναι κοντά στον πολίτη, ζητώντας μάλιστα τη συνεργασία του.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε ταυτόχρονα και στο κείμενο ανοικτής επιστολής αναφέρεται:

Αγαπητέ συμπολίτη,
Φίλε καταστηματάρχη,

Η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, προσπαθεί άμεσα να ανταποκριθεί σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, που κατά καιρούς προκύπτουν και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Κατά την διάρκεια των πρόσφατων χιονοπτώσεων ενεργοποίησε το μηχανισμό του Δήμου και προσπάθησε να ανταποκριθεί στη δυσκολία των περιστάσεων, παρεμβαίνοντας άμεσα, κρατώντας ανοιχτές τις κεντρικές οδούς της πόλης, καθαρίζοντας από τον πάγο τα κεντρικότερα σημεία, σκορπίζοντας επανειλημμένα αλάτι στους δρόμους και άμμο στους πεζόδρομους, στην προσπάθειά της να διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των πεζών και των οχημάτων.

Παράλληλα, έστησε ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης της κρίσης, προσβάσιμο στους πολίτες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, το οποίο ήταν επιφορτισμένο από τη μια με τον συντονισμό όλων των δράσεων αποχιονισμού σε επίπεδο Δήμου Γρεβενών και από την άλλη με την υποχρέωση καταγραφής, αξιολόγησης, ιεράρχησης και - το κατά δυνατόν - άμεσης ανταπόκρισης στα αιτήματα των συμπολιτών μας.

Η προσπάθεια αυτή απέδωσε σημαντικά αποτελέσματα και η κυκλοφορία τόσο στην πόλη όσο και στα Τοπικά Διαμερίσματα όλες τις δύσκολες μέρες γινόταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, λόγω του παγετού και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, δεν αποφεύχθηκαν ούτε μικροατυχήματα οχημάτων ούτε και τραυματισμοί συμπολιτών μας.

Αγαπητέ συμπολίτη,
Φίλε καταστηματάρχη,

Σε στιγμές έκτακτων συνθηκών και πιεστικών χρονικά καταστάσεων, όπως αυτές που πρόσφατα αντιμετωπίσαμε, είναι αυτονόητο, πως όσο κι αν το θέλουμε και με όση ένταση κι αν το επιδιώκουμε, πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Συμβάλλει σ’ αυτό, το γεγονός, πως και τα τεχνικά μέσα αλλά και το διαθέσιμο προσωπικό, δεν είναι δυστυχώς επαρκή.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι αναγκαία όσο ποτέ η συνεργασία των τοπικών αρχών με τους πολίτες. Είναι απαραίτητο να αποδειχτεί στην πράξη, πως η Κοινωνία των Πολιτών είναι παρούσα και μάλιστα διατεθειμένη να αναλάβει ενεργά το ρόλο που της αναλογεί. Είναι καιρός να αποδείξουμε πως είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες που γνωρίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αλλά και να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας.

Στα πλαίσια αυτά και στην προσπάθειά μας να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και περισσότερο αποτελεσματικοί ζητάμε και τη δική σου βοήθεια.

Αποφασίσαμε με μια συμβολική - σημειολογική κίνηση να μοιράσουμε στους καταστηματάρχες της πόλης μας ειδικά πλαστικά φτυάρια αποχιονισμού. Το μόνο που ζητάμε από σένα, είναι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αποχιονισμού του πεζοδρομίου μπροστά από το κατάστημά σου, να συμβάλλεις στην καλύτερη εικόνα της πόλης και να δώσεις τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας και καταναλωτές να φτάσουν με ασφάλεια στην είσοδο του καταστήματός σου.

Με τη βεβαιότητα, πως θα αγκαλιάσεις αυτή μας την πρωτοβουλία και πως έμπρακτα θα αποδείξεις πως συμμετέχεις ενεργά στο χτίσιμο μιας κοινωνίας ευθύνης και συνέπειας, προκαταβολικά σ’ ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου.

Φιλικά

Γιώργος Νούτσος
Δήμαρχος Γρεβενών






ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά