ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Στρασβούργο βρέθηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2008, εκπροσωπώντας το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, στις European Development Days - Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης 2008.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων εκδηλώσεων. Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτές 3000 περίπου άτομα που εκπροσωπούν 1200 αναπτυξιακούς οργανισμούς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από όλες τις ηπείρους.

Οι φετινές Ευρωπαϊκές Hμέρες Aνάπτυξης εστίασαν στις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης για την ανάπτυξη, στη τοπική διάσταση της ανάπτυξης και ιδίως στο ρόλο των τοπικών αρχών, στην προοδευτική επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας, στα τρόφιμα και την πείνα, στην κλιματική αλλαγή, στο μέγεθος της βοήθειας και στη σημασία των ΜΜΕ για την ανάπτυξη.
Μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων σε αυτό το υψηλού επιπέδου πολιτικό φόρουμ συγκαταλέγονταν αρχηγοί κυβερνήσεων και υπουργοί από τον Βορρά και τον Νότο, αρμόδιοι για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων σε διεθνές επίπεδο, δήμαρχοι ευρωπαϊκών πόλεων και ηγετικά στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).


Η Ευρωπαϊκή πλατφόρμα τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης για την ανάπτυξη δόθηκε στη δημοσιότητα στις 16 Νοεμβρίου 2008 σε μια κατάμεστη αίθουσα από το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) υπό την Προδρεία του Δημάρχου Στουτγκάρδης κ. Wolfgang Schuster.

Ο κ. Νούτσος δίνοντας τηλεοπτική συνέντευξη στο CEMR (Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών) τόνισε την διάσταση της περιοχής μας, των Γρεβενών και αναφέρθηκε εκτεταμένα στις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.

Η τρίτη χρονιά των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε στο Palais de la Musique et des Congres στο Στρασβούργο, έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαφόρων διεθνών οργανισμών, πόλη δύο χιλιάδων ετών και ένα από τα εγγεγραμμένα στην UNESCO μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τη Δευτέρα 17-11-2008 ο κ. Νούτσος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συναντήθηκε με βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και παρακολούθησε συνεδρίαση της Ολομέλειας του σώματος.

Ας σημειωθεί, πως ο Δήμαρχος Γρεβενών την Κυριακή το πρωί επισκέφθηκε την ελληνορθόδοξη ενορία των Τριών Ιεραρχών στο Στρασβούργο, ιερέας της οποίας είναι ο Γρεβενιώτης π. Χρήστος Φιλιώτης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση










ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά