Σε μία σημαντική εκδήλωση για τον αθλητισμό και το Μπάσκετ ο Δήμος Γρεβενών τίμησε τον πρώην αθλητή του Φ.Ο. ΠΡΩΤΕΑ Γρεβενών και σημερινό αθλητή της ομάδας Μπάσκετ του Ολυμπιακού Κώστα Παπανικολάου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της τελικής φάσης του 40ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, που φιλοξενείται από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2013 στην πόλη των Γρεβενών.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης καλωσόρισε τους μικρούς αθλητές, τους προπονητές και τα στελέχη των ομάδων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες και καλή διαμονή στα Γρεβενά. «Σας καλωσορίζω στο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της χώρας με πολλές φυσικές ομορφιές τις οποίες εύχομαι κατά την εδώ διαμονή σας να γνωρίσετε και να επισκεφθείτε. Σε ένα τόπο που έχει πλούσια ιστορία στον Αθλητισμό με αθλητές που έλαμψαν και λάμπουν με τις επιδόσεις τους, ζωντανό παράδειγμα ο Κώστας Παπανικολάου, που είναι εδώ μαζί μας σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του Μπάσκετ».
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη φιλοξενία και της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων στην πόλη των Γρεβενών από τις 26-30 Ιουνίου 2013 σε συνεργασία και πάλι με το Φ.Ο. «ΠΡΩΤΕΑ» και την Ε.Ο.Κ. και τόνισε ότι: «ως Δήμος κάνουμε ότι είναι δυνατόν, οι συγκεκριμένες διοργανώσεις να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία γιατί θέλουμε να έχουν και συνέχεια. Πιστεύουμε στις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού γι αυτό και στηρίζουμε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τις προσπάθειες των αθλητικών μας συλλόγων».
Αμέσως μετά προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Κώστα Παπανικολάου καθώς και το βιβλίο του Βαγγέλη Νικόπουλου «Γρεβενά 1895 - 1975 - Ογδόντα Χρόνια Φωτογραφίες» και του ευχήθηκε να έχει πάντα επιτυχίες.
Τον Κώστα Παπανικολάου τίμησε επίσης το Δ.Σ. του Φ.Ο. «ΠΡΩΤΕΑ» δια του Προέδρου του κ. Χαράλαμπου Πενλίδη, ο οποίος παρουσιάζοντας τον νεαρό αθλητή αναφέρθηκε στα χρόνια που ο Κώστας ήταν στην ομάδα του Πρωτέα αλλά και στη μετέπειτα πετυχημένη του πορεία. Μία πορεία που όπως τόνισε «μας κάνει εμάς ως Δ.Σ. αλλά και ως Γρεβενιώτες να αισθανόμαστε υπερήφανοι». Τιμητική πλακέτα στον αθλητή προσέφερε επίσης και ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ κ. Λάζαρος Σαββίδης. Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ κ. Σάββας Λόρτος.
Στους προέδρους και στα στελέχη των αποστολών προσφέρθηκαν μανιταροπροϊόντα.
Η τελετή λήξης των αγώνων καθώς και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 και ώρα 3:30μ.μ στο Κλειστό Γυμναστήριο Γρεβενών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ 2011-2014












Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά