«Τα Γρεβενά, των προϊστορικών γιγάντων, των γεωθαυμάτων, των πέτρινων περασμάτων, της πλούσιας ιστορίας, της σπάνιας πανίδας και χλωρίδας, του Εθνικού Δρυμού της «Βάλια Κάλντα», του χιονοδρομικού κέντρου της «Βασιλίτσας», του δασικού και υδάτινου πλούτου, των μανιταριών και των γευστικών μονοπατιών σας καλωσορίζουν», τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης απευθυνόμενος στους συνέδρους στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών στην πόλη των Γρεβενών του «6ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους» στο Κέντρο Πολιτισμού Γρεβενών.

«Βρίσκεστε σήμερα σε έναν τόπο ευλογημένο από τη φύση, έναν τόπο απαράμιλλου φυσικού κάλλους που έχει να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου. Έναν τόπο ο οποίος το 2008 κατέκτησε το βραβείο EDEN (Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας) και από το 2011 ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στο δίκτυο EDEN.

Η περιοχή των Γρεβενών τόνισε αποτελεί ένα ανεκτίμητο, φυσικό «αρχείο πληροφοριών» για το απώτερο παρελθόν, καθώς παρουσιάζει τεράστιο γεωλογικό και παλαιοντολογικό ενδιαφέρον. Άλλωστε για το λόγο αυτό είστε όλοι σήμερα εδώ.

Σας εύχομαι καλή διαμονή στο φιλόξενο τόπο μας, στην πόλη των μανιταριών, στον τόπο με τα βιολογικά προϊόντα, τα παραδοσιακά εδέσματα και τα άγρια μανιτάρια τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα γνωρίσετε και θα γευτείτε. Καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου».

Τέλος ευχαρίστησε την κα Ευαγγελία Τσουκαλά και τον κ. Dick Mol για την προσφορά τους στον τόπο μας.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ 2011-2014Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά