Δήμος Γρεβενών: Η εκδήλωση υποδοχής του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου (Βίντεο)


Με μία μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, ο λαός των Γρεβενών υποδέχθηκε στη γενέτειρά του τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, δίνοντας δυναμικό παρών στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Γρεβενών για τον μεγάλο μας αθλητή.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2021 στο Δημοτικό Στάδιο, ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης απένειμε στον κορυφαίο μας άλτη το χρυσό κλειδί της πόλης για την παγκόσμια διάκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η συγκινητική τελετή ονοματοδοσίας του γηπέδου σε «Μίλτος Τεντόγλου», σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο.

«Σε υποδεχόμαστε στο γενέθλιο τόπο σου και συγκεκριμένα στο γήπεδο απ’ όπου ξεκίνησε όλη αυτή η θαυμαστή πορεία! Αν και μεσολάβησαν πολλά η συγκίνηση είναι ακόμη ζωηρή από την μεγάλη επιτυχία σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα της χώρας, όπως και στην περιοχή μας, ανέβαλαν τη συνάντησή μας ωστόσο η παρουσία σου σήμερα εδώ είναι μια επιβεβαίωση ότι η φωτεινή πλευρά των πραγμάτων πρέπει να μας οδηγεί και να μας δίνει κουράγιο για να επουλώνουμε τις πληγές», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ.Δασταμάνης.

«Σε παρακολουθήσαμε με αγωνία τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου στο Πάρκο των Μανιταριών με τις ελπίδες μας κρεμασμένες πάνω σου. Εμείς αλλά και όλη η χώρα. Και εσύ με την αποφασιστικότητα και την αυτοσυγκέντρωση των μεγάλων αθλητών άγγιξες τα 8,41 μέτρα της επιτυχίας. Αντάμειψες τους κόπους σου, επιβεβαίωσες τον πρώτο σου προπονητή, Βαγγέλη Παπανίκο που διέκρινε το ταλέντο σου και ανάδειξες τον πρώτο σου Σύλλογο τη Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, δικαίωσες τον τωρινό σου προπονητή, Γιώργο Πομάσκι, συνοδοιπόρο στα αγωνιστικά σου ταξίδια και σίγουρα γέμισες με περηφάνια την οικογένειά σου που σε έχει στερηθεί για χάρη του ονείρου».

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Δασταμάνης τόνισε ότι «8,41 μέτρα είναι ικανά να προσφέρουν τόση μεγάλη χαρά σε εμάς τους Γρεβενιώτες όμως σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν τους αθλητικούς δρόμους που έχεις ακόμη να διαβείς. Σου ευχόμαστε να αυξήσεις τα εκατοστά των στόχων σου στο μέλλον και εμείς θα είμαστε εδώ να σε καμαρώνουμε», πρόσθεσε στο τέλος ο Δήμαρχος Γρεβενών, ευχόμενος στον Μίλτο να είναι πάντα γερός και δυνατός.

Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην εκφράσει η Δημοτική Αρχή ένα εγκάρδιο και θερμό “ευχαριστώ” σε όλους όσοι συνέδραμαν καθοριστικά για την καλύτερη οργάνωση της υποδοχής του χρυσού μας Ολυμπιονίκη, η οποία έγινε τελικά πράξη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν.


Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών


το link του βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=czd-iAkVzQo



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ












Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά