ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του
καινοτόμου περιβαλλοντικού έργου


Συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη είχε την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργιος Νούτσος, με την παρουσία και του βουλευτή του νομού μας κ. Αθανάσιου Χαντάβα.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το "Πνευματικό Σύστημα Αποκομιδής Απορριμμάτων" που με πλήρη ωριμότητα, περιμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών για ένταξη του στο ΕΣΠΑ.
Η Υπουργός επέδειξε ομολογουμένως καλή διάθεση να προχωρήσει το πιλοτικό και καινοτόμο αυτό έργο, αναγνωρίζοντας και αυτή όλη την ουσιαστική προεργασία που είχε συντελεστεί από τον Δήμο Γρεβενών για την ωρίμανση του έργου και την εξεύρεση των πόρων τα προηγούμενα χρόνια.
Συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία, για την επίλυση κάποιων τεχνικού χαρακτήρα προβλημάτων, ανάμεσα στην Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΕΡΑΑ και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ώστε κατόπιν και συνεννόησης με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κύρκο, να προχωρήσει το άνοιγμα των σχετικών Μέτρων και η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Η συμβουλή του βουλευτή μας ήταν καταλυτική για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης και ο Δήμος Γρεβενών θέλει δημόσια να τον ευχαριστήσει για αυτό.
Τέλος, επισημαίνεται πως μετά και τη χθεσινή συνάντηση, που έγινε σε ένα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος, για την υλοποίηση αυτού του καινοτόμου περιβαλλοντικού έργου, που πρόκειται να αλλάξει θεαματικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων μας.ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά