ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Γιώργος Νούτσος
Κοινό, ελπιδοφόρο μέλλον για τη Δυτική μας Μακεδονία
ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης της Δυτικής Μακεδονίας το μεσημέρι της Τετάρτης 14-4-2010 στο Δημαρχείο Γρεβενών, κατέθεσε με δυναμισμό το ενδιαφέρον του για την διεκδίκηση της υποψηφιότητας για τη θέση του Αιρετού Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Αναφερόμενος στην πολύχρονη εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την μοναδική πρόκληση που παρουσιάζει η Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – όπως διαμορφώνεται και μέσα από το σχέδιο Καλλικράτης- για την παραγωγή ουσιαστικού έργου και την επίτευξη κοινών στόχων, κατέθεσε ανοικτά το ενδιαφέρον για το καίριο πεδίο αυτό της περιφερειακής πολιτικής. «Με τη βεβαιότητα όπως είπε- πως μαζί με κάθε Δυτικομακεδόνα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας, κοινό ελπιδοφόρο μέλλον».
Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης του κ. Νούτσου:
Η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει σήμερα τεράστια προβλήματα, κυρίως θεσμικά και οικονομικά, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την εκπλήρωση του σημαντικού διαχειριστικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου.
Με το πρόγραμμα Καλλικράτης, οι βασικές αρχές του οποίου λίγες μόλις μέρες πριν παρουσιάστηκαν, επιχειρείται να επανασχεδιαστεί η λειτουργία της αυτοδιοίκησης, με τη δημιουργία μεγαλύτερων αυτοδιοικητικών μονάδων, την κατάργηση των Νομαρχιών, τη θέσπιση της Περιφερειακής αιρετής Αυτοδιοίκησης, την ανακατανομή των Κρατικών αρμοδιοτήτων και φυσικά την ενίσχυση της οικονομικής της αυτοτέλειας.
Δεν θα μπω στον πειρασμό, τουλάχιστον σήμερα, να σταθώ κριτικά, στο κατά πόσο ο Καλλικράτης, έτσι όπως σχεδιάζεται και προωθείται, είναι ικανός να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.
Αυτό που κύρια ενδιαφέρει είναι πως οι συνθήκες ωρίμασαν. Οι πολίτες, παρά την επιφυλακτική τους στάση, δείχνουν να συναινούν στην αναγκαιότητα ριζικών τομών στην διοίκηση του Κράτους, που θα καταστήσουν τον τρόπο διοίκησης περισσότερο σύγχρονο και αποτελεσματικό, προτάσσοντας τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία.
Φίλες και φίλοι,
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, υπηρετώντας με εντιμότητα και συνέπεια το θεσμικό μου ρόλο σαν Δήμαρχος Γρεβενών, δεν μπορώ να μη λάβω υπόψη μου τις επερχόμενες αλλαγές και βέβαια πολύ περισσότερο τις επερχόμενες ευκαιρίες για τη Δυτική μας Μακεδονία.
Η Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αποτελεί για μένα πρόκληση μοναδική. Με εφόδια μου την εμπειρία χρόνων, την πολιτική μου παιδεία, τη γνώση των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης, το πάθος μου για συμμετοχή και προσφορά, την παρότρυνση και ομόθυμη στήριξη φίλων απ’ όλους τους νομούς της Περιφέρειας μας, πιστεύω πως θα καταφέρω να ανταποκριθώ με επιτυχία στην πρόκληση αυτή.
Εξάλλου, τώρα, περισσότερο από ποτέ δείχνει να αποκτά υπόσταση η αναγκαιότητα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση περιφερειακών πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων, την υιοθέτηση κοινών πολιτικών και την επίτευξη κοινών στόχων και ισομερούς ανάπτυξης, οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής. Μεγάλο όπως καταλαβαίνετε το διακύβευμα.
Καταθέτω λοιπόν σήμερα, εδώ, άμεσα και απερίφραστα το ενδιαφέρον μου να διεκδικήσω στις επερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης τη θέση του αιρετού Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, με τη βεβαιότητα πως μαζί με κάθε Δυτικομακεδόνα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας, κοινό ελπιδοφόρο μέλλον.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά