Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΟΥΤΣΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Γρεβενών επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 7-1-2010 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος, υποβάλλοντας αναφορά – καταγγελία για φαινόμενα οικονομικής κακοδιαχείρισης.
Ακολουθεί το κείμενο δήλωσης του Δημάρχου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010, επισκέφτηκα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Γρεβενών, για να υποβάλλω Αναφορά-Καταγγελία σχετικά με πιθανά φαινόμενα κακοδιαχείρισης στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών.
Μόλις προχτές, μετά από συνεργασία μου με υπαλλήλους της Δημοτικής Επιχείρησης, ήρθαν σε γνώση μου στοιχεία, από τα οποία πιθανολογούνταν η μη σύννομη διαχείριση των πραγμάτων της ΔΕΥΑΓ.
Η αντίδραση ήταν άμεση.
- Συναντήθηκα άμεσα με τον Γεν. Δ/ντή της Επιχείρησης ζητώντας σχετικές διευκρινήσεις
- Με απόφασή μου, ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ, ανέθεσα σε εξωτερικό συνεργάτη λογιστή τη διενέργεια άμεσου εσωτερικού λογιστικού ελέγχου, για την περίοδο από 15/11/2009 έως 31/12/2009.
- Με την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου, που έγινε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010, συντάχθηκε σχετική Έκθεση Ελέγχου από τον διενεργήσαντα τον Έλεγχο, η οποία και κατατέθηκε σε έκτακτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΓ, που συγκάλεσα για το λόγο αυτό, το βράδυ της ίδιας μέρας.
- Το Δ.Σ. με απόφασή του, προέβη σε σειρά διοικητικών αλλαγών και λήψη μέτρων για ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία της εταιρίας ενώ παράλληλα αποφάσισε να αναθέσει σε Ορκωτούς λογιστές τη διενέργεια ελέγχου πέραν των ετών 2007 και 2008 και για το έτος 2009.
- Σήμερα το πρωί, συγκάλεσα εκ νέου έκτακτο Δ.Σ. το οποίο αφού έλαβε υπόψη του καινούργια δεδομένα που προέκυψαν, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα το γεν. Δντή της εταιρίας και να με εξουσιοδοτήσει να υποβάλλω στην Εισαγγελία Αναφορά-Καταγγελία.
Κλείνω τη σύντομη τοποθέτησή μου, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος. Φαινόμενα οικονομικής ή όποιας άλλης κακοδιαχείρισης, από μας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει.

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά