ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGEΜε το Σωματείο Εργαζομένων σε προγράμματα STAGE του Νομού Γρεβενών και τα παιδιά που δουλεύουν στα προγράμματα αυτά συναντήθηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος την Πέμπτη 5-11-2009.

Ο κ. Δήμαρχος μιλώντας με τους εργαζομένους εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του και αναφέρθηκε στο ιστορικό των Stage που καθιερώθηκαν το 1997 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με 12 χρόνια εφαρμογής και πάνω από 250.000 μαθητευόμενους.

Μίλησε για μια άδικη και εκδικητική απόφαση σύμφωνα με την οποία 38.000 άτομα θα βρεθούν στο δρόμο, χωρίς αναγνώριση προϋπηρεσίας και χωρίς μοριοδότηση. Οι νέοι δικαίως είναι οργισμένοι και αγωνιούν.

Τα Stage προσέφεραν μια ανάσα απασχόλησης, διαφυγή από την ανεργία και την οικονομική ανέχεια αλλά και ουσιαστική κάλυψη αναγκών του Δημοσίου με τη μετατροπή τους από 18μηνη εκπαίδευση σε πρόσθετη πολύμηνη εργασία.

Στο τέλος της συνάντησης τόνισε προτάσεις όπως:
• Εφόσον υπογράφηκαν να εφαρμοστούν μέχρι τη λήξη τους.
• Να αμειφθούν για το χρόνο που απασχολήθηκαν. Να μοριοδοτηθούν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
• Εφαρμογή τους, μέχρι την εφαρμογή ενός νέου, δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος πρόσληψης και φυσικά αύξηση των ΚΑΠ των Δήμων για να ανταποκριθούν στη δαπάνη πρόσληψης νέου δυναμικού.


ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά