ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Δημόσιο κάλεσμα για εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που δημιουργείται στα Γρεβενά απηύθυνε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος την Δευτέρα 19-10-2009 παρουσιάζοντας τη νέα αυτή εκπαιδευτική υποδομή για τον τόπο μας, μαζί με τον κ. Κώστα Αδάμο, Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Καστοριά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών κ. Γιάννη Χάτσιο.

 

Ο κ. Αδάμος με τη σειρά του συνεχάρη το Δήμο Γρεβενών για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει και στα Γρεβενά τέτοιο σχολείο, το οποίο ήταν μια πιεστική ανάγκη.

 

Κατόπιν περιέγραψε το ταχύρυθμο πρόγραμμα, με τις νέες παιδαγωγικές αντιλήψεις που μαθαίνουν στο άτομο να στέκεται κριτικά απέναντι στα πράγματα. Χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με το Δήμο,  μίλησε για την άμεση εξεύρεση κτιριακών υποδομών και εργαστηρίων (στη Νέα Πτέρυγα του 2ου Λυκείου Γρεβενών).

***

Ο Δήμος Γρεβενών και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, υπέγραψαν στις 21/8/2009 Μνημόνιο Συνεργασίας για τη λειτουργία και στα Γρεβενά, ενός Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσιο σχολείο και παρέχει στους αποφοίτους του, απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου.

 

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος σπουδών είναι 18 μήνες, οι οποίοι κατανέμονται σε δύο 9μηνα.

 

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους, κατέχουν το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου και δεν έχουν φοιτήσει ή δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο. Φοιτώντας κανείς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας:

 

  • Κατακτά βασικές γνώσεις και δεξιότητες.
  • Διδάσκεται με μεθόδους κατάλληλες για ενήλικες μαθητές.
  • Παρακολουθεί ένα ευέλικτο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες, στα ενδιαφέρονται και στις δυνατότητές του.
  • Στηρίζεται σε κάθε βήμα του από τους σύμβουλους του σχολείου.
  • Αποκτά τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου σε 18 μήνες.

 

Οι ενδιαφερόμενοι  οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε αυτό το σχολείο, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους, για το Τμήμα Γρεβενών, μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο Γρεβενών, ή να τηλεφωνούν: 24623-50830 ( πρωινές ώρες ) & 24670-21001 κινητό 6976708236

(απογευματινές ώρες).

 

 ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά