ΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ

 

Το ΚΑΣΤΡΑΚΙ εντυπωσιάζει
Παρουσιάστηκε από το Δήμο Γρεβενών
η μελέτη ανάπλασης του περιαστικού άλσους

Το Καστράκι Γρεβενών, το Δημοτικό Θέατρο και το Άλσος Θεοδωρίδη αλλάζουν μορφή, δίνοντας μια ξεχωριστή εικόνα ομορφιάς στην πόλη μας.
Σε συνέντευξή του την Δευτέρα 20-7-2009 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος Γιώργος μαζί με τον αρχιτέκτονα μελετητή κ. Αθανάσιο Πιστιόλη και την ομάδα των συνεργατών του, τους μηχανολόγους μηχανικούς κ.κ. Περικλή Δημόπουλο και Αλέξανδρο Κοτζιαγκιαουρίδη  παρουσίασε την εντυπωσιακή μελέτη ανάπλασης του περιαστικού άλσους.
Ο κ. Δήμαρχος μίλησε για την ιδιαίτερη ζέση και θέρμη που χαρακτήρισε την επίπονη εργασία της Δημοτικής Αρχής με έμπειρους συνεργάτες μελετητές τους οποίους και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα.
Ο πλήρης εξωραϊσμός περιλαμβάνει παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον που θα δώσουν άφθονες ευκαιρίες στον αθλητή και περιπατητή, αλλά και σε κάθε δημότη.
Η μελέτη για το θέατρο είναι προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ και αυτή για τις δασοτεχνικές εργασίες 1.200.000 ευρώ και θα ενταχθούν σε διαφορετικά «μέτρα» του ΕΣΠΑ, με το Δήμο Γρεβενών πανέτοιμο για την υποβολή. Πιθανότατα, είπε ο κ. Νούτσος, πολύ σύντομα ο Δήμος Γρεβενών θα είναι ο πρώτος πανελλήνια που θα έχει πιστοποιηθεί ως οριστικός τελικός δικαιούχος.
Ο κ. Πιστιόλης κατόπιν σε μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση, με εντυπωσιακή εικόνα, αναφέρθηκε στην πλήρη αναβάθμιση του χώρου με οικολογική ισορροπία.
Νέες δραστηριότητες (πεζοπορία, Jogging, ποδήλατο, αναρρίχηση κτλ.) σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους θα αποτελέσουν κίνητρο για οικογένειες, σχολεία και ομάδες τουριστών να επισκεφθούν την περιοχή.
Άλλα χαρακτηριστικά της μελέτης περιλαμβάνουν: θερινό κινηματογράφο, οικολογικές ενημερώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, προβολή άγριων τοπικών φυτών και παρατηρητήριο πουλιών.
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά