ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή τέσσερις (4) Ιανουαρίου 2009 στο Δημοτικό Κατάστημα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, για λήψη αποφάσεων, αποκλειστικά και μόνο, επί των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
1.-Εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη διετία 2009-2010.
ΧΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2.-Εκλογή Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη διετία 2009-2010.
ΚΑΡΑΜΗΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3.-Εκλογή Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη διετία 2009-2010.
ΡΑΠΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
4.-Εκλογή Τακτικών Μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής, για τη διετία 2009-2010.
ΜΠΑΣΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΑΛΑΣΚΑ – ΜΠΟΥΡΕΛΛΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΤΣΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΧΑΝΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

5.-Εκλογή Αναπληρωματικών Μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής, για τη διετία 2009-2010.
ΜΠΟΓΚΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΗ
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑΣ
ΜΠΑΖΑΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΠΑΠΑΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ


***

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.
κ. ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΛΑΧΟΥ

Κυρίες και κύριοι, που μας κάνετε την τιμή να βρίσκεστε μεσημεριάτικα κοντά μας, κύριε δήμαρχε, κυρίες και κύριε συνάδελφοι.
Σας εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Το 2009 να είναι για όλους ένας χρόνος με υγεία, οικογενειακή γαλήνη και προκοπή.
Τον Γενάρη του 2007 που με εκλέξατε παμψηφεί στην τόσο τιμητική θέση αυτή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον χαιρετισμό μου δεσμεύτηκα: Να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να μην υπάρχουν σύμβουλοι δύο ταχυτήτων -αυτών της πλειοψηφίας και των άλλων και των άλλων της μειοψηφίας.
Επίσης σαν οπαδός του διαλόγου και της δημοκρατικής διαδικασίας, ο χρόνος των συζητήσεων, ήταν πάντα μεγαλύτερος του προβλεπόμενου με ιώβεια υπομονή και πολλές φορές υπέρμετρη ανοχή. Πιστεύω πως τήρησα στο έπακρον τις δεσμεύσεις μου.
Κύριε δήμαρχε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας ευχαριστώ για την βοήθεια και την συνεργασία σας στα δύο χρόνια της θητείας μου.
Βέβαια σε ένα τόσο υπεύθυνο και δυναμικό όργανο, όπως αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν και στιγμές μεγάλων εντάσεων αλλά και προσωπικών επιθέσεων. Για το δεύτερο πιστεύω πως ήταν η μελανή σελίδα της θητείας μου. Στο διάβα του χρόνου κρινόμαστε όλοι.
Για δύο χρόνια απαρέγκλιτα σε κάθε συνεδρίαση τον πρώτο λόγο τον είχε ο ενεργός πολίτης που μας τίμησε με την παρουσία του στην αίθουσα αυτή. Πιστεύω ότι η λειτουργία αυτού του προεδρείου κατέγραψε κανόνες ευπρέπειας και κοινωνικού πολιτισμού.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Μ.Μ.Ε. που ανελλιπώς βρίσκονταν στο πλευρό μας προβάλλοντας το δύσκολο έργο μας.
Κλείνοντας στον φίλο Γιάννη θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του και πιστεύω πως θα είναι ένας πολύ καλός πρόεδρος.
Σας ευχαριστώ Οδυσσέας Γ. Βλάχος


ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. κ. ΧΑΤΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Κυρίες και κύριοι,
αγαπητοί μας συμπολίτες
οφείλω να ξεκινήσω με χρόνια πολλά και με ευχές εγκάρδιες για ένα 2009 δημιουργικό, γεμάτο προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτατο αυτό δημοκρατικό όργανο του Δήμου Γρεβενών, με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και μου ανέθεσε το λειτούργημα του Προέδρου του σώματος.

Πραγματικά, στη σημαντική (για μένα) αυτή στιγμή θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Γρεβενών –τον κ. Γιώργο Νούτσο- για τη στήριξη του, τις ιδέες του και να τον διαβεβαιώσω πως από τη θέση αυτή θα αγωνιστώ για την ολόπλευρη προώθηση του αγώνα του για βελτίωση της ποιότητας ζωής του Γρεβενιώτη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πλέον αντιδήμαρχο, τον φίλο Οδυσσέα Βλάχο για τη συμπαράσταση του, το σημαντικό του έργο και το δρόμο που χάραξε με συνέπεια στην Προεδρεία αυτά τα δύο χρόνια.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και να βεβαιώσω πως μαζί τους και δίπλα τους θα αγωνιστώ για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και δεν είναι μικρό το έργο που καλείται το σώμα να φέρει σε πέρας.


Ο κανονισμός μας θυμίζει τον στόχο:
της προστασίας,
της ανάπτυξης
και της συνεχούς βελτίωσης των συμφερόντων
και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Λέξεις που έχουν πραγματικό αντίκτυπο στη ζωή όλων μας και για τις οποίες όλοι μαζί οφείλουμε να αγωνιστούμε ξεπερνώντας άγονες αντιπαλότητες και μικροπολιτικές νοοτροπίες.
Ότι μας πάει πίσω, κουράζει.
Ότι δυναμικά μας ενώνει σε έργο δημιουργίας, ανανεώνει.

Η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων από τις υπηρεσίες του Δήμου, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η ανάγκη προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου αποτελούν επίσης θεσμικούς μας στόχους.

Η πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου θα συνεχίσουν να είναι το κυριότερο μέλημα μας.
Οι φορείς και οι σύλλογοι οι συνεργάτες μας στην βελτίωση της ζωής μας και της καθημερινότητας της.

Ως συλλογικό σώμα διαβούλευσης και δημοκρατικής ευαισθησίας πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον πολίτη κοντά μας, να ακούσουμε την άποψη του, να ζητήσουμε τη συμμετοχή του, να υπενθυμίσουμε την ευθύνη του.

Σαν εκπαιδευτικός, θέλω να δώσω περισσότερη έμφαση σήμερα, στους νέους των Γρεβενών.
Τους χρειαζόμαστε κοντά μας, να έρθουν και να στηρίξουν το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Γρεβενών.
Να μας δώσουν τις ιδέες τους, να δουλέψουν μαζί μας, να προσφέρουν, να ενισχύσουν τον τόσο απαραίτητο εθελοντισμό.
Η δικιά τους φωνή μπορεί να δώσει στίγμα λαμπρό στην κοινή μας πορεία.

Αυτές οι μέρες είναι μέρες γιορτής και χαράς.
Δεν θέλω να κουράσω με πολλά λόγια. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσουμε μαζί όλοι στην οδό των έργων που δίνουν την άλλη διάσταση στον τόπο μας και στη ζωή μας εδώ.

Σας ευχαριστώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά