ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ευρυζωνικότητας Broad Band Cities 2008 με θέμα: «Ολοκληρωμένες Ευρυζωνικές Υποδομές και Καινοτόμα Ψηφιακά Έργα» στα Τρίκαλα παρευρέθηκε την Τρίτη 21-10-08 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος.

Ο κ. Νούτσος υπέγραψε τη συμβολαιογραφική πράξη που βάζει το Δήμο Γρεβενών, μαζί με άλλους 10 δήμους, στην τελική ευθεία για τη δημιουργία της «Πρώτης Ψηφιακής Κοινότητας της Ελλάδας», όπου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών αποφάσισε πρόσφατα να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο με 50.000 ευρώ.

Οι καινοτόμες αυτές δράσεις θα οδηγήσουν στην αυξημένη ετοιμότητα για την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και κυρίως σε πλήθος παρεμβάσεις (στον τομέα της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής, του ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) με αποδέκτη τον πολίτη.

Από 21 - 23 Οκτωβρίου η Ευρυζωνικότητα και η τεχνολογία θα βρίσκονται στο επίκεντρο του συνεδρίου. Αποτελεί ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και σημασίας στο οποίο συμμετέχουν ομιλητές από τέσσερις ηπείρους και δεκαεφτά χώρες.

Το Διεθνές Δίκτυο Ψηφιακών Κοινοτήτων (inec) ανέθεσε στο Δήμο Τρικκαίων και στο e - trikala τη διοργάνωση του  συνεδρίου, ενώ η πόλη των Τρικάλων είναι επίσημο μέλος στο inec (www.inec.nl) από το 2007.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά